Kijk ons nu eens! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Annemarie - WaarBenJij.nu Kijk ons nu eens! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Annemarie - WaarBenJij.nu

Kijk ons nu eens!

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie

26 Juli 2009 | Spanje, Barcelona

De wind staat in de zeilen en de boot maakt zich los van de haven. Met mijn hoofd in de Spaanse zon mijmer ik met een collega over ons leventje hier. “Kijk ons nu eens!” Na twee maanden Barcelona roepen we dat nog steeds elke dag. Want veertig uur per week gestrande vakantiegangers redden betekent honderdachtentwintig uur vrij. Tijd genoeg om een heleboel leuke dingen te doen!

Na een middagje ronddobberen op zee verplaatsen we ons naar het oude centrum. We ploffen neer op een terrasje, kletsen een paar uur en belanden uiteindelijk in een minuscuul restaurantje. De glazen rinkelen, klanten schreeuwen hun bestellingen door en wij wurmen ons een weg naar achteren. Daar lonken in een glazen vitrine een paar geweldige pizzapunten. Met de doos op schoot gaan we op een pleintje zitten. Tot laat in de avond kijken we naar straatartiesten en keuren voorbijgangers.

Zomaar een doorsnee dag. Andere varianten? Na het werk eten aan zee, slenteren door Girona, picknicken in het park, verse vis halen en luieren op een strandbedje in Sitges. Of salsadansen om de hoek, samen pannenkoeken bakken, winkelen in Gracia en cava drinken in rumoerige barretjes.

Barcelona voelt niet meer gewoon als Barcelona, maar als óns Barcelona.

• 27 Juli 2009 - 06:58

Ilse:

Jippie! Annemarie schrijft weer reisverslagen. Heerlijk om weer te lezen en het klinkt idd als jouw Barcelona. Lees dat je over 65 dagen terug komt, maar ik vraag het me af! Liefs,Ilse

• 27 Juli 2009 - 07:24

Sandra:

Nou, de balans tussen werk en prive heb jij prima gevonden. Heerlijk klinkt het zeg! Stiekem wel een beetje jaloers, want je weet: als de werkdag hier eenmaal voorbij is, zit ik nog 1,5 uur in die stinkende plaktrein, zoals jij voorheen ook een tijd hebt gedaan. Daarom: geniet maar flink!
    Liefs.

• 27 Juli 2009 - 07:35

Wieteke:

Klinkt goed Annemarie! Mijn dagen zien er ook leuk uit nu ik weer werk bij het Kinderfonds. Al is de omgeving hier aanzienlijk minder (ont-)spannend!

Groetjes Wieteke

• 27 Juli 2009 - 09:48

Bep:

Annemarie, hier zit ik achter mijn bureau en lees jou verhaal, heerlijk ik zie het voor me. Geweldige bruisende stad! Fijn dat je er zo van kan genieten. Gaat het met de huisgenoten ook goed samen?? Hoorde vanmorgen op tv in de ochtendcolumn dat vanaf de maan de chinese muur is te zien, maar Spanje te horen! Klopt met wat jij beschrijft hoe het gaat in het reataurant. Veel plezier

• 27 Juli 2009 - 21:14

Jacqueline:

Buenos noches Annemarie, je ziet het ik leer al heel goed Spaans. Jij denkt en droomt nu in het Spaans?! Met onze hond Chico al 3 weken niet getraind vanwege vakantie (we zijn niet gestrand bij onze bestemming Frankrijk). Dus Sienna en je moeder ook al een poos niet gesproken. Als het goed is deze week weer. Adios, Jacqueline uit Drachten. P.s. ik heb onlangs een boek gekocht van de spaanse schrijver carlos ruiz zafon (in het nederlands). Nog te lezen. In een documentaire zag ik dat er in barcelona ook speciale routeboekjes zijn verschenen n.a.v bijzondere straten/gebouwen in Barcelona genoemd in zijn boek.

• 28 Juli 2009 - 09:49

Opa En Oma:

Gister geprobeerd op je stukje te reageren. Vannmorgen ontdekte ik dat het niet is overgekomen. Nu nog maar weer eens geprobeerd.
    Wat zijn wij blij dat je het zo geweldig hebt ener ook zo van kan genieten!
    Wij hopen voor je naar huis komt nog bij je te komen en ook een tipje van al dat prettige te beleven.
    Tot zolang. Liefs Opa en Oma

• 17 September 2009 - 14:06

Zoulika:

Hey Annemarietje,
    Hoe is het ?
    zo te horen vermaak je je wel daar he?
    Zou zeggen ; geniet er lekker van en tot gauw!
    is inderdaad heerlijk om jouw verhalen te lezen!

have fun there!!
    liefs,
    Zoulika

• 08 Oktober 2009 - 19:49

Angela:

He Annemarie, gelijk natuurlijk even een kijkje nemen op de site. Ik ga m in de gaten houden hoor als je je reis voortzet vol bijzondere avonturen! Dikke knuffel van Angela